Vulkanizerske storitve: prodaja, montaža, popravilo in uravnoteženje pnevmatik

Le maloštevilni vozniki se resnično zavedajo vpliva pnevmatik – ne le na zmogljivosti avtomobila in varnost, temveč tudi ekonomičnost in okolje. Point S je specializiran za pnevmatike vseh vrst in vulkanizerske storitve v najširšem pomenu besede.

Rich text

Glede na to, da je pnevmatika edini stik avtomobila s podlago, bi vozniki izbiri le-teh in pravočasni zamenjavi morali posvetiti veliko več pozornosti. Pa ne le pri izbiri pnevmatik, temveč tudi pri izbiri vulkanizerskega servisa, ki bo opravil premontažo. Samo preverjeni vulkanizer, s strokovno usposobljenimi zaposlenimi, lahko zagotovi storitev na najvišjem nivoju. Slednje zagotavljajo naši Point S centri, kjer boste ob konkurenčni ceni deležni vrhunske storitve.

  • Preverili bomo ustreznost izbranih pnevmatik in vam svetovali glede dimenzij
  • Pnevmatike pred montažo pravilno namazali
  • Preverili in očistili platišča, tudi notranjost
  • Pnevmatike napolnili s pravilnim tlakom in natančno pregledali, ali pravilno nalega na platišče
  • Opravili uravnoteženje
  • Obrisali in očistili platišča in pnevmatike

 

Ustrezen tlak vpliva na veliko stvari

Le v primeru, ko je v pnevmatikah ustrezen tlak, bo naša vožnja varna in ekonomična. Pravilno napolnjena pnevmatika lahko predstavlja do 20-odstotni prihranek pri porabi goriva, zato svetujemo, da tlak preverite enkrat mesečno. Pri menjavi pnevmatik svetujemo, da se odločite za polnjenje pnevmatike z dušikom. Prednosti tega inertnega plina so stabilnost, kar pomeni, da je izguba tlaka 4-krat manjša kot pri pnevmatikah, ki so napolnjene z običajnim zrakom.

 

Vzdrževanje in popravilo pnevmatik

V Point S centrih bomo predrto pnevmatiko pregledali in popravili, če je mogoče. V primeru, ko je poškodba pnevmatike na tekalni površini širša kot 6 mm ali je poškodovana tudi sama zgradba pnevmatike (če ste s poškodovano/prazno pnevmatiko prevozili preveč kilometrov ali je avtomobil predolgo stal na mestu), te ni možno popraviti. Prav tako ni možno popraviti poškodbe na bočnici.

 

Menjava pnevmatik

Med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta je za vozila predpisana obvezna zimska oprema, v katero sodijo zimske pnevmatike (z oznako M+S). Ne glede na datum pa je zimska oprema obvezna, ko na cesti vladajo zimske razmere. Poleg tega pa velja pri zamenjavi letnih pnevmatik za zimske upoštevati tudi dejstvo, da letne pnevmatike pri temperaturah pod 7 stopinj Celzija izgubijo svoje lastnosti glede oprijema, zato ne zagotavljajo več ustreznih zmogljivosti. Če torej temperature padejo pod 7 stopinj Celzija in ostanejo nizke daljše obdobje, priporočamo, da svoje vozilo opremite z zimskimi pnevmatikami, tudi, če je to pred 15. novembrom.

 

Poiščite vaš najbližji center Point S!

Če se odločite za Point S, se boste odločili za najboljšo storitev po konkurenčni ceni. V Sloveniji je 13 centrov Point S, tako da lahko brez težav izberete sebi najbližjega. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali.

 

Poiščite svoj najbližji servisni center Point S!

Nasveti za vzdrževanje vozil
Oglejte si več vsebin
Da bo vaše vozilo čim dlje brezhibno delovalo, upoštevajte spodnje nasvete !