Menjava motornega olja

Menjava motornega olja je proces, pri katerem iz agregata odstranimo staro olje in ga zamenjamo z novim, kakovostnim. Da bi se izognili prezgodnji obrabi sestavnih delov motorja, svetujemo, da se obrnete na strokovnjake v Point S centrih, ki bodo celotne postopek opravili kakovostno in po ugodni ceni.

Rich text

Menjava motornega olja v Point S

Avtomobili so vse bolj dovršeni stroji, z veliko sestavni deli in elementi, zato so številni deli precej težko dostopni. Naši strokovnjaki so usposobljeni za vsa popravila, zato bodo tudi motorno olje zamenjali strokovno, obenem pa upoštevali vse ekološke standarde in poskrbeli za pravilno razvnanje z odpadnim oljem.

 

Zakaj je menjava motornega olja tako pomembna?

Lastništvo vozila pomeni tudi odgovornost, da zanj skrbimo: zaradi daljše življenjske dobe vozila in varnosti. Menjava olja sodi v to kategorijo, razen, seveda, pri električnih avtomobilih.

Dobro olje v agregatu zagotavlja njegovo mirno delovanje, preprečuje prehitro obrabo in pomaga znižati porabo. Redna menjava olja:

  • Preprečuje trenje med kovinskimi deli
  • Zagotavlja optimalno kompresijo
  • Pomaga odstranjevati nečistoče in jih odlaga v filter olja
  • Hladi motor
  • Preprečuje prezgodnjo obrabo delov motorja
  • Pravočasno opozori na morebitne anomalije
  • Zagotovi varno vožnjo.

 

Kako pogosto je potrebno menjati olje?

Priporočamo, da nivo količine motornega olja redno preverjate; na nevarno nizek nivo olja vas bo opozorila tudi oranžna opozorilna lučka na instrumentni plošči (če slučajno zagori rdeča lučka, se morate obvezno ustaviti in ugasniti motor. Vožnje nikakor ne smete nadaljevati!).

Interval za menjavo motornega olja je pri vsakem vozilu različen in je odvisen od: starosti avtomobila, števila prevoženih kilometrov od zadnje menjave olja, tipa motorja (bencinar, dizel) in tipa vozila.

Starejši kot je avtomobil, pogosteje je potrebno menjati olje:

  • Za vozila, izdelana po letu 1999, se priporoča menjava olja na vsakih 15.000 prevoženih kilometrov (ne glede na vrsto goriva),
  • Za vse bencinarje, izdelane pred letom 1994, in vse dizelske motorje, izdelane pred letom 1995, se priporoča menjava olja na vsakih 7.500 prevoženih kilometrov.

 

Poleg menjave olja je potrebno redno menjavati tudi filter za olje; tega lahko menjate po vsakih 15 oziroma vsakih 30 tisoč prevoženih kilometrih.

 

Point S – pravi naslov za menjavo olja v vašem vozilu

Se spomnite, kdaj ste nazadnje menjali olje v vašem vozilu? Poiščite najbližji Point S servis, kjer vam bomo hitro in učinkovito zamenjali olje po konkurenčni ceni!

 

Poiščite svoj najbližji servisni center Point S!

 

Nasveti za vzdrževanje vozil
Oglejte si več vsebin
Da bo vaše vozilo čim dlje brezhibno delovalo, upoštevajte spodnje nasvete !