Optična nastavitev podvozja

Optična nastavitev podvozja je ena od osnovnih stvari pri vzdrževanju vozila, ki je cenovno zelo ugodna in vam lahko prihrani ogromno denarja. 
Optiko podvozja morate redno preverjati, s čimer se boste izognili potencialnim tveganjem na cesti. Preverite, kako se nepravilno nastavljeno podvozje odraža pri vožnji in varnosti na cesti.
Optična nastavitev podvozja ima med vozniki številne pogovorne izraze. 

Tako pogosto slišimo izraze avtooptika, optika podvozja, nastavitev podvozja, nastavitev geometrije podvozja ali čisto po domače »optika«. Ta pomeni prilagoditev podvozja po v naprej določenih parametrih, ki zagotavljajo pravilno ohranjanje smeri vožnje in zagotavljajo pravilno vodljivost vozila.

 

Rich text

Zakaj je nastavitev geometrije podvozja potrebna?

Optična nastavitev geometrije podvozja je ena najpomembnejših opravil pri pregledu in vzdrževanju vozila in se nanaša tako na racionalno rabo avtomobila kot tudi na varno vožnjo. Pravilna nastavitev namreč zmanjša obrabo pnevmatik, le te se bolje prilegajo cestišču, zmanjša se tudi poraba goriva in izraba krmilnega in voznega mehanizma.
S pravilno nastavljenim podvozjem v prvi vrsti poskrbite za varnost vas in ostalih udeležencev v prometu. Hkrati tudi ohranjate vrednost vozila in podaljšujete življenjsko dobo vašega podvozja. V centrih Point S opravljamo optične nastavitve za vsa osebna, dostavna vozila in avtodome.

 

Kdaj je optična nastavitev podvozja nujna?

Zaradi slabo vzdrževanih cest se povečuje število udarnih jam. Le te vplivajo na podvozje. Uporabnikom svetujemo, da optično nastavitev podvozja opravijo vsaj enkrat letno. Nujno je potrebna tedaj, ko voznik na vozilu opazi:

  • Oteženo vodljivost vozila,
  • Vozilo ne drži pravilne smeri,
  • Tresenje volanskega obroča ob zavijanju,
  • Neenakomerno obrabo pnevmatik.

 

Optična nastavitev podvozja je še posebej nujna v primeru, ko voznik z vozilom udari v robnik ali zapelje v večjo udarno jamo.
Skupaj z našim profesionalnim osebjem v centrih Point S že vrsto let zagotavljamo najvišje standarde opravljanja tovrstnih storitev in veseli bomo vašega obiska.

 

Poiščite svoj najbližji servisni center Point S!

Nasveti za vzdrževanje vozil
Oglejte si več vsebin
Da bo vaše vozilo čim dlje brezhibno delovalo, upoštevajte spodnje nasvete !