Pirelli v Point S

Rich text

O znamki Pirelli

Zgodovina Pirellija sega v leto 1872, ko so v Milanu ustanovili podjetje, ki je danes prepoznavno po vsem svetu zlasti po pnevmatikah, razvitih in izdelanih posebej za športne in visokozmogljive avtomobile. Znamko odlikuje odličnost izdelave in strast do avtomobilizma, kar se izraža v slehernem izdelku s podpisom Pirelli. Logotip s prepoznavno veliko črko P je že več kot stoletje prepoznaven širom po svetu

Da bi ostali zvesti visokim kakovostnim zahtevam in pričakovanjem, sledijo strogim smernicam na vseh področjih: tako pri razvoju, dizajnu, surovinah, izdelavi kot nenazadnje pri nastopu na trgu in skrbi za kupca. Podjetje združuje 19 tovarn v 13 državah, kjer letno izdelajo preko 71 milijonov avtomobilskih pnevmatik.

Pirelli si na svetovnem trgu reže več kot tretjino trga prestižnih premium avtomobilskih pnevmatik; enako velja za trg motorskih pnevmatik.

Paleta izdelkov, ki jih ponuja Pirelli, je izredno široka: avtomobilske in motorske ter velo (kolesarske) pnevmatike. Vse našteto vključuje tudi vedno večji portfolijo pnevmatik, izdelanih za točno določena vozila, kot so Pirelli ConnessoTM in Pirelli Color Edition.

Da lahko strankam ponudijo vse to, veliko sredstev namenjajo v raziskave in razvoj. Na tem področju zaposlujejo več kot 1.800 strokovnjakov, ki so do sedaj poskrbeli za več kot 5.800 patentov.

 

Pirelli avtomobilske pnevmatike 

  • PZERO: pnevmatika, predstavljena leta 1986, namenjena prestižnim premium vozilom. Na voljo je za številne dimenzije in zagotavlja odlično vodljivost ter zanesljivo zaviranje na suhi in mokri podlagi.
  • CINTURATO: Cinturato P7 je na voljo v srednjih in velikih dimenzijah kot letna in celoletna pnevmatika, ki združuje Pirellijevo inovativnost, zmogljivosti in varnost z ekologijo. Model Cinturato P7 Blue je prva pnevmatika, ki je dobila dvojno oceno A: za kotalni upor ter oprijem na mokrem. Celoletna pnevmatika je bila zasnovana za severnoameriški trg. Cinturato je na voljo tudi kot P1 Verde za majhne in srednje velike avtomobile; prav za pnevmatika je leta 2017 na ADAC-ovem testu zmagala. 
  • SOTTOZERO: zimska pnevmatika, na voljo v dimenzijah med 15 in 20 palcev, ki je svoje prednosti pokazala v zahtevnih zimskih razmerah v Evropi, Rusiji in Kanadi. Namenjena je vozila nižjega in srednjega razreda, nudi odličen oprijem in je ena najtišjih pnevmatik na trgu.
  • SCORPION: pnevmatika, namenjena sodobnim prestižnim SUV vozilom. Gre za najbolj inovativno pnevmatiko na trgu Scorpion Verde in Scorpion Verde All Season zagotavljata odličen oprijem in zaviranje, udobje in varnost, ob tem pa ne obremenjujeta dodatno okolja.
  • CARRIER: pnevmatike za lahka gospodarska vozila, na voljo kot letne, zimske in celoletne. Imajo nizek kotalni upor in zagotavljajo visok nivo varnosti v vseh vremenskih pogojih ter dolgo življenjsko dobo.

 

Kje lahko kupite zimske pnevmatike Pirelli?

Letne pnevmatike Pirelli so na voljo samo v centrih Point S. Poiščite svoj najbližji servisni center Point S e rezervirajte svoj termi