Bridgestone pnevmatik

Rich text

Bridgestone v Point S

Podjetje Bridgestone je bilo ustanovljeno leta 1931 na Japonskem kot Shojiro Ishibashi Tires. Ustanovitelj Shojiro Ishibashi je začel s proizvodnjo pnevmatik za avtomobile, obutve in drugih izdelkov iz gume v manjši tovarni v mestu Akashi. V prvih letih se je podjetje hitro razvijalo in širilo, kar je omogočilo uvajanje novih izdelkov in tehnologij.

Leta 1951 je podjetje spremenilo svoje ime v Bridgestone Tire Co., Ltd. in se razširilo v eno največjih podjetij na svetu v industriji pnevmatik. V 60. in 70. letih se je Bridgestone razširil na mednarodno tržišče, kar je omogočilo dostop do širšega območja kupcev in strateško partnerstvo z drugimi podjetji.

V 80. letih je Bridgestone uvedel številne nove tehnologije in izboljšal proizvodne procese, da bi izboljšal kvaliteto svojih izdelkov in povečal prodajo.

Podjetje Bridgestone si vseskozi prizadeva zagotavljati visoko kvaliteto izdelkov in storitev. Zelo dobro poznajo svoj trg in se stalno trudijo izboljševati svoje proizvode. V zadnjih letih so se usmerili v digitalne tehnologije in napredne sisteme za sledenje, da bi izboljšali svojo operativno učinkovitost in ponudbo storitev strankam.

Bridgestone nudi široko paleto zaupanja vrednih izdelkov, zastopanih v družinah consumer pnevmatik kot so POTENZA, TURANZA, DUELER, BLIZZAK, BATTLAX, BATTLECRUISE... Poleg tega Bridgestone ponuja tudi široko paleto pnevmatik za tovorna vozila, avtobuse, gradbene in kmetijske stroje ter pnevmatike za avionsko industrijo. Podjetje je znano po razvoju in implementaciji inovativnih tehnologijah ter visoki kvaliteti izdelkov, zaradi česar so pnevmatike Bridgestone priljubljene pri voznikih po vsem svetu.

Bridgestone se zavezuje k trajnostnem razvoju in je med prvimi, ki so začeli uporabljati reciklirane surovine za proizvodnjo pnevmatik. Podjetje ima tudi številne programe za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov in ohranjanje naravnega okolja, kot npr. program za zbiranje in recikliranje starih pnevmatik.

Bridgestone ima več kot 200 tovarn po vsem svetu in zaposluje več kot 140.000 ljudi. Je eden izmed največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu s prejetimi številnimi nagradami in priznanji za kvaliteto in inovativne tehnologije. Poleg pnevmatik proizvajajo tudi različne izdelke za industrijo, gradbeništvo in šport, kot so na primer žogice za golf in tenis.