Continental v Point S

Rich text

O znamki Continental

Continental, ki je bil ustanovljen v Hannovru v Nemčiji leta 1871, je danes eden od vodilnih dobaviteljev avtomobilski industriji na svetu. Ima več kot 200.000 izkušenih zaposlenih na 269 lokacijah v 53 različnih državah. Skrbijo za napredek in trajnostni razvoj avtomobilske industrije. Njihove tehnologije in znanje so osnova, na kateri ključno prispevajo k oblikovanju prihodnjih avtomobilskih trendov. Nudijo inteligentne in inovativne rešitve, s katerimi postaja mobilnost varnejša, udobnejša in bolj trajnostno naravnana. Izkušnje so veliko širše od zgolj izdelave vrhunskih pnevmatik. So strokovnjaki za praktično vse ključne avtomobilske tehnologije in s svojimi vsakodnevnimi prizadevanji redefinirajo prihodnost.

Od svoje ustanovitve si Continental prizadeva za en cilj: prinašati varnost na ulice brez kompromisov pri užitku v vožnji in udobju. Od prve pnevmatike s profilom na tekalni plasti na svetu do vizionarske pnevmatike eContact ter inovacij v avtomobilski varnosti – že prek 140 let stalno razvijajo in nadgrajujejo znanje o mobilnosti, prevozih in procesih.

Sprva je bila proizvodnja usmerjena v izdelke iz mehke gume ter gumene plašče za kolesa in kočije. Leta 1898 so začeli izdelovati avtoplašče (brez profila). Ob prelomu stoletja je prav Continental razvil in izdelal balon, ki je nosil prvo nemško zračno plovilo. 

Leta 1904 so razvojniki predstavili in izdelali prvo avtomobilsko pnevmatiko s profilom.

V poznih 1920 letih se je podjetje združilo z ostalimi večjimi gumarskimi družbami in nastal je Continental Gummi-Werke AG.

Skozi leta so na področju gumarstva razvili številne novosti, zaradi hitrega razvoja avtomobilske industrije nasploh pa so leta 1995 ustanovili divizijo Avtomobilskih sistemov. Tako je prav Continental leta 1997 predstavil ključno tehnologijo za hibride.

Danes je Continental eden od petih največjih dobaviteljev avtomobilske industrije na svetu. Področja delovanja segajo vse od zavornih sistemov, sistemov na področju šasij in pogonov, instrumentov, zabavne in funkcijske avtomobilske elektronike, pnevmatik in tehničnih gum do najrazličnejših sistemov za zniževanje emisij in povečanje varnosti. Prav povečanje varnosti je ena ključnih Continentalovih strategij, ki so jo poimenovali Vision Zero in pomeni tako dodelano tehnologijo, da v prometu ne bo več smrtnih žrtev.

Gumarska divizija podjetja Continental ima po vsem svetu 24 tovarn in razvojnih oddelkov. Pohvalijo se lahko s številnimi prvimi vgradnjami (to pomeni, da so novi avtomobili originalno opremljeni z njihovimi pnevmatikami), nekatere pnevmatike pa so celo razvili posebej za določen model oziroma tip avtomobila. Tudi na testih kakovosti in zmogljivosti se Continentalove pnevmatike praviloma vedno dosežejo najboljše ocene in se uvrščajo v sam vrh. 

V Point S ponujamo Continentalove pnevmatike vseh vrst in dimenzij, zato nas obiščite in pomagali vam bomo izbrati najboljše za vaše vozilo.

 

Kje lahko kupite zimske pnevmatike Continental?

Letne pnevmatike Continental so na voljo samo v centrih Point S. Poiščite svoj najbližji servisni center Point S e rezervirajte svoj termi