Goodyear v Point S

Rich text

Nenehno uvajajo novosti

Nove zamisli razvijajo že od ustanovitve leta 1898. Nikoli ne počivajo na lovorikah, ker nova odkritja privedejo do novih tehnologij in novih izdelkov, ki nato zagotovijo boljše vozne izkušnje.  Zaradi strasti po ustvarjalnosti in odličnosti so postali eden največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu z 69.000 zaposlenimi in 52 proizvodnimi obrati v 22 državah.

Inženirji in raziskovalci so še vedno vodilni v inovacijah, ne samo na področju gume in polimerov, ampak tudi na različnih področjih, od računalništva do fizike in matematike. To je kakovost, na katero se lahko zanesete: letne, zimske in celoletne pnevmatike Goodyear so v preteklih 5 letih testirale neodvisne evropske revije o pnevmatikah – in rezultati so odlični.

To pa zato, ker inženirji podjetja Goodyear preizkusijo vsak nov dezen pnevmatike, pri čemer zajamejo več kot 50 lastnosti pnevmatike. S tem želimo zagotoviti, da bi vsaka pnevmatika podjetja Goodyear pripeljala do boljše vozne izkušnje.

 

Zagotavljajo boljšo vožnjo

Podjetje Goodyear  razvija sijajne nove tehnologije pnevmatik za današnje voznike.  Od pnevmatik za zahtevne razmere do trpežnih pnevmatik, želijo narediti več za ljudi, ki kupujejo in uporabljajo njihove izdelke.

 

Goodyearove inovativne tehnologije vključujejo

 • Pnevmatike RunOnFlat, s katerimi boste ostali na cesti tudi po razpočenju,
 • Tehnologiji ActiveCornerGrip in Active Braking, ki zagotavljata boljšo vodljivost pri ostrem zaviranju in zavijanju;
 • Tehnologijo SmartWear, ki zagotavlja visoko raven zmogljivosti skozi celo življenjsko dobo pnevmatike tako, da sčasoma prihajajo na površje novi kanali in nova zmes,
 • Patentirano tehnologijo 3D-BIS (Three-dimensional Block Interlocking System), ki prispeva k večji togosti in stabilnosti pnevmatike,
 • Tehnologijo FuelSaving, ki zaradi lahke zgradbe in napredne zmesi tekalne plasti potrebuje manj energije za kotaljenje,
 • Tehnologijo MultiControl, ki poveča stik bodice s cestno površino ter omogoča vrhunsko vodljivost in oprijem na ledu.
 • Tehnologijo WearControl, ki zagotavlja krajšo zavorno pot pri zaviranju na mokri podlagi in zmanjšuje porabo goriva,
 • Tehnologijo SoundComfort, ki s peno, ki vpija zvok, znižuje raven hrupa v kabini,
 • Tehnologijo Silent Armor, ki voznikom po težavnem terenu zagotavlja večjo odpornost proti predrtju in urezninam,
 • Tehnologijo SmartTred, ki jo odlikujejo posebna območja tekalne plasti, ki se prilagajajo različnim razmeram na cesti,
 • Tehnologijo TOPIndicator, ki spremlja obrabo tekalne plasti v zimskih razmerah,
 • Tehnologijo ActiveGrip, ki zagotavlja enakomerno porazdelitev pritiska po pnevmatiki ter visoko raven zmogljivosti in boljšo vodljivost na mokri podlagi.

 

Zrejo v prihodnost

Okolje:

Vedno se bodo osredotočali na izdelavo pnevmatik visokih zmogljivosti. Vendar morajo v svetu usihajočih naravnih virov razmišljati tudi o odgovorni proizvodnji pnevmatik.

2001 – BioTRED. Leta 2001 so razvili to okolju prijazno zmes za pnevmatike na osnovi koruze.

2012 – konceptna pnevmatika BioIsoprene™. Na podnebni konferenci v Köbenhavnu leta 2012 so prvič predstavili pnevmatiko, izdelano iz obnovljive biomase.

2012 – raziskave s sojinim oljem. Raziskovalci v inovacijskem centru so preizkusili sojino olje pri izdelavi pnevmatik ter ugotovili, da bi lahko z uporabo sojinega olja podaljšali življenjsko dobo tekalne plasti za 10 odstotkov in zmanjšali uporabo olj na osnovi nafte za do 26,5 milijona litrov letno.

2014 – predelava ostankov riževih luščin. Trenutno uporabljamo pepel riževih luščin, ki se drugače odvrže na odlagališčih ali zažge, kot alternativni način izdelave silike za pnevmatike.

2014 – koncept pnevmatik SUV z dodanim širokim osrednjim kanalom, ki zmanjšuje stik s cestiščem, kar lahko zagotavlja boljši izkoristek goriva in nižje izpuste CO2.

2014 – tehnologija čipa v pnevmatiki je namenjena izboljšanju zmogljivosti vozila in vključuje čip, vgrajen v pnevmatiko, ki je povezan z računalnikom v vozilu.

2015 – konceptna pnevmatika, ki proizvaja električno energijo, lahko deformacijo pnevmatike spreminja v električno energijo za napajanje akumulatorja hibridnega avtomobila. Ta koncept je bil predstavljen na ženevskem avtomobilskem salonu leta 2015.

2016 - Razkrita je Goodyearova konceptualna pnevmatika Eagle-360 za avtonomna vozila. Pri edinstveni konceptualni pnevmatiki sferične oblike so izpostavljene skrajna okretnost, varnost in možnost povezave.

2017 - Na ženevskem mednarodnem avtomobilskem sejmu 2017 je Goodyear predstavil koncept pnevmatike Eagle 360 Urban. Njena zasnova z dodano umetno inteligenco, bionično kožo in spremenljivo tekalno plastjo predstavlja nadgradnjo lani razkritega koncepta Eagle-360.

2018 - Goodyear Oxygene: konceptna pnevmatika, oblikovana tako, da pripomore k čistejši in bolj priročni mobilnosti v mestih. Najnovejša konceptna pnevmatika podjetja Goodyear, predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2018, dobesedno oživlja mobilnost prihodnosti kot vizionarska rešitev za čistejšo, bolj udobno, varnejšo in bolj trajnostno mobilnost v mestih.

 

Izbira potrošnikov

Tesno soo sodelovali z Evropsko unijo pri razvoju oznake EU za pnevmatike, ki voznikom omogoča, da bodo bolj ozaveščeni pri nakupu novih pnevmatik.

 

Kje lahko kupite zimske pnevmatike Goodyear?

Letne pnevmatike Goodyear so na voljo samo v centrih Point S. Poiščite svoj najbližji servisni center Point S e rezervirajte svoj termin!