Rich text

Podjetje Kumho Tires je južnokorejsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo pnevmatik za različne vrste vozil. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1960 in ima sedež v mestu Gwangju. Kumho Tires je specializirano za proizvodnjo pnevmatik za osebna vozila, lahka tovorna vozila, komercialna vozila in industrijska ter ''off-road'' vozila.

Je eden izmed vodilnih proizvajalcev pnevmatik na svetu z več kot 65 milijoni prodanih gum, več kot dvema milijardama evrov letnega prometa in več kot 10.000 zaposlenimi.

Podjetje se ponaša z visokim standardom inovativnosti, kar jim omogoča, da ustvarjajo varne in učinkovite izdelke, hkrati pa zmanjšujejo svoj vpliv na okolje. Kumho Tires ponuja široko paleto izdelkov, ki so primerni za vse letne čase in cestne razmere, kot so letne, zimske in celoletne pnevmatike. Podjetje ima tudi linijo pnevmatik, ki so posebej zasnovane za visokozmogljiva vozila ter dirkalna vozila.

Kumho Tires se trudi razširiti svoj vpliv na mednarodnem trgu in trenutno prodaja svoje izdelke v več kot 180 državah po svetu. Ima dobro uveljavljeno sliko podjetja, ki zagotavlja zanesljive in kakovostne izdelke, kar jim je pomagalo ustvariti zvesto bazo strank.

Svoje proizvodne obrate ima v Koreji, Vietnamu, na Kitajskem in v ZDA, razvojne centre ima po vsem svetu.

Pnevmatike za evropski trg razvijajo v evropskem razvojnem centru Mörfelden-Walldorfu blizu Frankfurta na Majni. Testiranje letnih pnevmatik poteka na preizkusni stezi ATP (Automotive Testing Papenburg) v Papenburgu na severu Nemčije, na poligonu v Španiji Idiada in na Nürburgring Nordschleife. Zimske in celoletne pnevmatike pa se v glavnem testirajo v Ivalu na Finskem, blizu polarnega kroga.

Poleg zavezanosti k proizvodnji kakovostnih izdelkov se Kumho Tires zavezuje tudi k družbeni odgovornosti. Imajo veliko ukrepov za zmanjševanje vpliva na okolje, kot so recikliranje uporabljenih pnevmatik in zmanjševanje emisij CO2.

Danes je Kumho Tires cenjeno in uveljavljeno podjetje, ki zagotavlja kakovostne pnevmatike po vsem svetu že desetletja. Z visokimi standardi inovativnosti in družbeno odgovornostjo Kumho Tires ostaja vodilno podjetje v pnevmatični industriji.

Uveljavljenost in kakovost podjetja pa sta odraz partnerstva z globalnimi proizvajalci avtomobilov kot so Hyundai Motor Group (Hyundai Motor in Kia Motors), Volkswagen (Volkswagen, Audi, Škoda), Daimler (Mercedes-Benz), BMW (BMW/Mini), Renault-Nissan (Renault Samsung) in GM (GM Koreja). Vrhunski modeli avtomobilov, kot so Mercedes-Benz G-Class, Audi Q5 in Volkswagen Polo, se trenutno iz tovarn dobavljajo s pnevmatikami Kumho.

 

DEJSTVA O KUMHU

  • Sedež: Seul / Koreja
  • Letna prodaja več kot 65 milijonov pnevmatik
  • Več kot 2 milijardi evrov prodaje
  • Več kot 10.000 zaposlenih po vsem svetu
  • Proizvodni obrati v ZDA, Koreji, na Kitajskem in v Vietnamu
  • Raziskovalni in razvojni centri v Koreji, na Kitajskem, v Evropi in Severni Ameriki