Avtomobilski izdelki za zimo

V prihodnjih mesecih bodo mraz, zmrzal in sneg postavili vaše vozilo na preizkušnjo. Upoštevajte nasvete glede izdelkov za vaš avto, da se boste bolje soočili z zimo in se ne boste znašli v težavah.

Kmalu se bo začela hladna sezona, a te dni temperature že padajo in prihajajo tudi prve zmrzali. Z zimo pridejo tudi prve snežne padavine in avtomobili, še posebej parkirani zunaj, so na preizkušnji.

Da vas zima ne preseneti, upoštevajte naš nasvet!

 

Rich text

KAKO PREPREČITI LED NA STEKLENIH POVRŠINAH VOZILA?

Ena najbolj značilnih zimskih težav so ledene noči, zaradi katerih na oknih avtomobilov nastane plast ledu. Da bi rešili to težavo, lahko uporabite zelo priročne in enostavne izdelke za odtaljevanje.

  • Takojšnji odmrzovalnik lahko hitro stali led z vetrobranskega stekla in z vseh oken vašega avtomobila. Zahvaljujoč njegovi posebni formuli je dovolj, da izdelek razpršite na steklo (vetrobransko steklo, zadnje steklo in ogledala), da se led brez napora stali in tako preprečite, da bi se brisalci prijeli na steklo.
  • Klasični odmrzovalnik je koristen za taljenje ledu, ki nastane na vetrobranskem steklu avtomobila v izrednem mrazu. Enostaven za uporabo, razpršite ga na steklo in videli boste, kako deluje, saj v nekaj sekundah stali površino in vetrobranskemu steklu povrne vidljivost. Izdelek je tudi kot nalašč za taljenje ledu, ki nastane v avtomobilskih ključavnicah.

Tako vas nikoli več ne bo zeblo v roke, na vašem steklu pa ne bo prask.

 

TEKOČINA ZA ČIŠČENJE VETROBRANSKEGA STEKLA POD NIČLO

Pozimi, zlasti v gorah, se temperature spustijo celo pod ničlo in da, tekočina za pranje vetrobranskega stekla ne bi zmrznila, je treba uporabiti posebne izdelke. V teh pogojih se lahko izkaže tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla, ki prenese tudi najbolj ekstremne temperature, kakršne lahko dosežemo pozimi. Nalije se v posodo za čistilo vašega avtomobila in tako pomaga, da so stekla ves čas čista, olajša pa tudi drsenje brisalcev. Prav tako ne pozabite preveriti stanja brisalcev vetrobranskega stekla, ki ne smejo biti preveč obrabljeni, da vedno zagotavljajo optimalno delovanje.

  • Tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla je prilagojena vsaki sezoni. Njena posebna formula je sestavljena iz mešanice alkohola in detergentov, omogoča globinsko čiščenje stekla, ne da bi na vetrobranskem steklu pustila proge ali sledi, kar zagotavlja popolno vidljivost med vožnjo. Idealna je tudi za hladnejšo sezono.
  • Nerazredčena tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla omogoča, da znižate ledišče vode v posodi za brisanje na -10 ° C. Njena posebna formula omogoča enostaven prehod metlic brisalcev na vetrobranskem in zadnjem steklu.

 

PRAVA TEKOČINA ZA HLADILNI SISTEM

Še en element vašega avtomobila, ki je na preizkušnji pozimi, je hladilni sistem. Tudi v tem primeru zelo nizke temperature zahtevajo posebne izdelke, da se izognete škodi, ki je lahko tudi zelo draga. V tem primeru lahko za grelni sistem uporabite hladilno tekočino, pri čemer bodite pozorni na opozorila proizvajalcev avtomobilov, da zaščitite vse kovinske sestavne dele v hladilnem krogotoku za sistem, ki je vedno v popolni učinkovitosti.

Preverite specifikacije na zadnji strani steklenice in izberite najboljšo hladilno tekočino za vaš avto.

 

DEZINFICIRAJTE AVTO TUDI POZIMI

Vemo, da je pozimi lažje zboleti. To je tudi posledica zmožnosti virusov in bakterij, da se razmnožujejo v vlažnih okoljih. Pozimi pogosti prehodi iz toplega v mrzlo okolje povzročijo tudi spremembe vlažnosti, zaradi česar so naša telesa bolj ranljiva.

Eden od načinov, kako se temu problemu izogniti, je tudi boj proti nastanku virusov v okoljih, kjer živimo. Izdelke lahko uporabljate za razkuževanje površin avtomobilov na osnovi vodikovega peroksida, ki ga je Ministrstvo za zdravje pred kratkim priznalo kot razkuževalni biocid z virucidnim delovanjem. Izdelek je idealen za uporabo na površinah, s katerimi pride v stik. Napršite ga po kljukah vrat, volanu, prestavni ročici, ročici ročne zavore in vseh delih armaturne plošče. Z eno potezo deluje tako, da temeljito odstrani umazanijo in tudi mikrobe, ki so prisotni v vozilu. Dezinfekcijsko sredstvo ob redni uporabi enostavno in varno odstranjuje vse vrste onesnaženja, hkrati pa sprošča prijeten vonj.

 

Poleg teh varnostnih ukrepov lahko preberete še naše nasvete za razkuževanje notranjosti avtomobila.

Pravilno vzdrževanje avtomobila pozimi mora vključevati tudi preverjanje pnevmatik.

Za več informacij o teh izdelkih se dogovorite za sestanek z našimi strokovnjaki ali obiščite najbližji center Point S.