Razkuževanje avtomobila: kako očistiti avtomobilsko kabino

Danes je pogovor o čistoči notranjosti avtomobila še pomembnejši, ker je eden od načinov preprečevanja prenosa virusov in bakterij, ki so temeljni za varnost ljudi. V naslednjih nekaj vrsticah bomo videli kako in zakaj je pomembno, da to operacijo izvajamo pozimi, ko izkoriščamo prednosti vzdrževalnih del avtomobila.

 

Rich text

ZAKAJ ČISTITI AVTOMOBILSKO KABINO?

 

Dezinfekcija notranjosti avtomobilov ni nov koncept, ki bi se rodil v povezavi s potrebo po preprečevanju prenosa COVID-19. Danes postaja temeljnega pomena in zato o njem veliko govorimo.

Vzdrževanje higiene notranjosti vašega avtomobila je bistvenega pomena za preprečevanje širjenja nevarnih snovi v vozilu.

Vozilo je pravzaprav majhno okolje, kjer je hkrati prisotnih več ljudi, na težavo, kot je prenos virusov in bakterij, pa lahko naletimo zgolj s stikom, ali dotikom površine vozila in preko prezračevalnega sistema avtomobila.

 

KAKO DEZINFICIRATI KABINO V AVTOMOBILU?

 

NAREDITE SAMI

 

Za popolno izvedeno dezinfekcijo notranjosti avtomobila svetujemo, da se obrnete na strokovnjake iz tega področja.

Vendar pa je bistvenega pomena, da vemo kako lahko sami vzdržujemo čistočo svojega avtomobila.

Preden začnete, morate biti posebej pozorni, katera sredstva morate uporabiti za čiščenje posameznih delov vozila

Alkohol, ki je na primer odlično razkužilo, lahko trajno poškoduje nekatere površine vašega avtomobila, na primer usnjen volan. Belilo vam lahko obarva sedeže, zato je priporočljivo kupiti posebne antibakterijske detergente.

Če vam je ideja uporabe naravnih izdelkov všeč, lahko poskusite z mešanico vode in belega kisa, ki bo zadostovala za čiščenje notranjosti vašega avtomobila s krpo iz mikrovlaken.

Metoda z naravnimi izdelki ne bo poškodovala kože ali tkiva, vendar nima enake razkuževalne obremenitve kot kemikalije.

 

OZON

 

Lani smo predstavili koncept dezinfekcije z uporabo ozonskih strojev.

Pomembno je poudariti, da je ozon najmočnejše naravno razkužilo, ki je trenutno znano, zlahka doseže najbolj skrite točke in odstrani do 99,98% nečistoč, virusov in bakterij.

Čiščenje notranjosti avtomobila z ozonom je storitev, ki jo izvajajo strokovnjaki, z ustreznimi stroji in s potrebnimi previdnostnimi ukrepi za varno izvajanje storitve.

Trajanje čiščenja z ozonom se lahko po potrebi spreminja od 15 minut do ene ure, nekaj minut je dovolj za aktiviranje protibakterijskega naboja ozona, lahko pa traja dlje, če želite odstraniti neprijetne vonjave v kabini.

 

PROFESIONALNE KEMIKALIJE

 

Če obiščete svojo zaupanja vredno delavnico, lahko poiščete alternative ozonu, ki pa so lahko prav tako učinkovite, na primer razpršilna in pločevinke s takojšnjim sproščanjem antibakterijskih snovi.

 

Svetujemo vam, da obiščete poslovalnico Point S in svetovali vam bomo, katere vrste čiščenja je najprimernejše za vaše potrebe.