Kako vzdrževati vašo klimatsko napravo ?

Ko se približuje poletje, je pomembno, da vaša klimatska naprava deluje brezhibno, saj se bodo temperature v naslednjih nekaj mesecih še dvigovale, pri Point S vam svetujemo, da se ohladite! Spodaj si lahko preberete nekaj nasvetov za brezhibno delovanje klimatske naprave.

Rich text

KLIMATSKO NAPRAVO VZDRŽUJTE SKOZI VSE LETO.

Prva stvar, ki jo lahko naredite, da svojo klimatsko napravo ohranite v brezhibnem stanju, je redna uporaba, ne glede na sezono. Močno podcenjujemo vpliv neuporabe klimatske naprave v zimskih mesecih. Za dobro delovanje klimatske naprave je priporočljivo, da jo uporabljate približno deset minut  na teden, da klimatski sistem dobro deluje.

Upoštevajte tudi nekaj drobnih nasvetov s katerimi boste podaljšali življenjsko dobo vašega klimatskega sistema. Nekaj minut predno ugasnete motor vozila vam svetujemo, da izklopite klimatsko napravo. Naslednja pomembna stvar je da predno v vročem in suhem vremenu vklopite klimatsko napravo kabino vozila prezračite, s tem boste zmanjšali termični šok in preprečili okvaro hladilnega sistema.

Za konec priporočamo, da vsako leto zamenjate filter in očistite krogotok hladilnega sredstva ter ga napolnite vsaki dve leti.

 

KAKO PREPOZNATI OKVARO VAŠEGA KLIMATSKEGA SISTEMA.

Zelo pomembno je, da prepoznate, da vaša klimatska naprav ne deluje pravilno. Pozorni bodite na naslednje  4 znake:

  • Neprijeten vonj v kabini, ki je običajno posledica slabe higiene sistema ali dotrajanosti tesnila.
  • Zarošena okna so znak, da klimatska naprava nezadostno razvlažuje potniško kabino.
  • Nezadostno hlajenje zraka je v večini primerov posledica pomanjkanja hladilnega sredstva, ki bi ustvarilo hlad v sistemu.
  • Slab pretok  zraka skozi klimatsko napravo je posledica obrabe ali zamašitve filtra.

Ker je klimatska naprava zapleten sistem, vam pri Point S svetujemo, da se takoj, ko se pojavijo ti znaki, posvetujete z našim strokovnjakom. V izogib težavam s klimatsko napravo se pred poletjem prepričajte, da vaš sistem deluje optimalno.

 

PREDVIDEN STROŠEK PREGLEDA

V  Point S se zavzemamo, da vam ponudimo kakovostne storitve po najboljši ceni. V naših centrih širom Slovenije  vam ponujamo pregled vaše klimatske naprave od 50 eur.

 

Za več informacij o našem klimatskem servisu in tehničnih podrobnosti obiščite našo spletno stran. Če želite preveriti vaš klimatski sistem ali dobiti dodatne informacije, se dogovorite za sestanek na naši spletni strani ali obiščite najbližji center Point S.