Point S v Sloveniji: vulkanizerski in servisni centri

network

Mednarodna mreža serviserjev in vulkanizerjev Point S je sinonim za strokovnost, transparentnost in vrhunsko kakovost izdelkov in storitev.

 

Ustanovitev mreže Point S

Medtem ko se je posadka Apolla 14 mrzlično pripravljala na svoj 'izlet' v vesolje, se je gruča nadobudnih in podjetnih francoskih vulkanizerjev odločila, da združijo svoje moči in se kupcem predstavijo kot specialisti in profesionalci na svojem področju. Natanko 16. oktobra 1971 so organizirali prvi sestanek in postavili temelje za globalno vulkanizersko-servisno mrežo, ki jo je sprva sestavljalo 114 članov. Prav takrat so se tudi zadružno odločili za ime Point S, ki ponazarja »Point Service« oziroma »Point Security« – v prevodu "Točka za servis in/ali varnost"

 

Prvi mednarodni koraki

Mreža Point S je prvo neodvisno združenje, ki je pri poslovanju uporabilo globalno vizijo. Francoski vulkanizer in član mreže, ki je živel in deloval ob francosko-nemški meji, se je povezal z nemškim serviserjem in prodajalcem pnevmatik – tako se je začela mednarodna širitev mreže.

Leta 1989 so se mreži pridružili Italijani in število članov je naraslo že na 630. Ves ta čas sta princip in strategija mreže ostala enaka: ne glede na to, da so člani strankam ponujali enako kakovost storitev in blaga, so ostali neodvisni in samostojni pri svojih poslovnih odločitvah.

Pravi mednarodni razcvet pa Point S beleži od leta 2006 dalje, ko so v Lyonu, Francija, ustanovili sedež družbe Point S Development, ki skrbi za razvoj mreže na globalni ravni. Dandanes je mreža Point S prisotna že v 45 državah na štirih kontinentih (Evropa, Azija, Afrika, Severna Amerika). Lani so kupci po vsem svetu v več kot 5.600 prodajnih mestih kupili več kot 17 milijonov pnevmatik in s tem jasno pokazali, da mreži zaupajo – tako glede kakovosti produktov kot glede vrhunske kakovosti storitev.

 

Popolna storitev

Point S centri so se skozi leta razvijali in rasli, tako da danes svojim kupcem zagotavljajo popolno storitev na področju vulkanizerstva in hitrega servisa. Še več, v želji ponuditi strankam najboljše po ugodni ceni, smo skupaj s Continentalom, največjim evropskim proizvajalcev pnevmatik, razvili svojo lastno znamko pnevmatik. Paleta je zares bogata in zajema letne pnevmatike summerstar 3+, summerstar sport 3+ in summerstar SUV 3+, celoletne pnevmatike 4 seasons ter zimske pnevmatike, ki bodo letos na voljo že v svoji četrti generaciji Winterstar 4.

Poleg pnevmatik lahko pod okriljem znamke Point S izbirate tudi med številnimi rezervnimi deli, in sicer vrhunskimi akumulatorji (izdelujejo jih v Johnson Controls), metlicami brisalcev, ki jih ekskluzivno za mrežo Point S izdelujejo v Federal Mogulu (Champion), zavornimi ploščicami in koluti (Brembo, Lpr brakes) ter številnimi ostalimi proizvodi (pokrovi platišč, snežne verige, žarnice, olja in maziva …).

 

Point S v Sloveniji

Letos mineva natanko šest let od pridružitve Slovenije k Point S. Aprila 2012 smo postavili temelje za izgradnjo mreže, katere člane smo skrbno izbrali na podlagi zahtevnih kriterijev in analiz. Danes ima mreža že 11 članov, kjer lahko stranke in kupci spoznajo, kaj pomeni vrhunska storitev servisiranja avtomobila in vulkanizerstva brez stresa. Glavno vodilo centrov Point S se namreč skriva v sloganu "No stress with Point S« oziroma »Pozabite na stres, pridite v Point S".

  

No stress with PointS
 • icon-tire1509973988.png
  OBLJUBA 1

  Point S mreža združuje najboljše strokovnjake na področju vulkanizerstva in servisiranja vozil, s konkurenčnimi cenami, garancijo na opravljene storitve in transparentno storitvijo v skladu z mednarodnimi standardi.

 • icon-quality1509973987.png
  OBLJUBA 2

  V Point S boste deležni vrhunske storitve menjave pnevmatik, svetovanja in servisa, ne glede na to, kateri Point S boste obiskali

 • icon-chrono1509973987.png
  OBLJUBA 3

  V Point S se zavezujemo, da celoten proces menjave pnevmatik na vašem ne bo trajal dlje kot eno uro (od sprejema v delavnico)!

Nalagam. Prosimo počakajte
Point S z uporabo piškotkov optimizira zasnovo in delovanje naše spletne strani. Če nadaljujete z obiskom naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več o naših piškotkih in kako jih uporabljamo. Nadaljuj