Dobrodošli pri Point S Slovenija!

Point S je vodilna NEODVISNA mreža vulkanizerjev in serviserjev v Evropi. Mreža je bila ustanovljena leta 1971 v Franciji kot združenje vulkanizerjev, ki so kljub enotnemu nastopanju pred dobavitelji in kupci želeli ostati neodvisni in samostojni.

Vsak član mreže je vulkanizer in serviser – specialist.

Izpušni sistemi

Izpušni sistem vozila ni pomemben le za ohranjanje čistega okolja, temveč odvaja izpušne pline, regulira hrup in vpliva na porabo goriva. Življenjska doba izpušnega sistema je odvisna od dolžine in pogostosti voženj in ne toliko od tega, kdaj je bil vgrajen. Pri vozilih, ki jih vozniki uporabljajo večinoma za kratke vožnje po mestu, ima izpušni sistem precej krajšo življenjsko dobo kot pri vozilih, ki se večinoma uporabljajo za daljše poti.

Ker je večji del izpušnega sistema očem skrit, je odkrivanje težav težje. Če zaznate nenavadne zvoke, ki prihajajo iz izpušnega sistema, je najbolje, dase z vašim avtomobilom čim prej oglasite v vam najbližjem Point S servisnem centru, kjer bodo naši visokousposobljeni strokovnjaki lahko hitro ugotovili, kje je težava. Če napako odkrijemo dovolj zgodaj, ni potrebno menjati celotnega sistema; včasih zadostuje zamenjava že čisto majhnega dela, s čimer prihranite čas in denar.